Balaton meg minden...

2010.07.21. 18:30

 Megvolt az idei nyaralás is; szép volt, jó volt, tartalmas. Ebben a postban nem fogom a teljes nyaralást részletesen felidézni, csak a blog témájába vágó részeket. :)

 

 Júl. 11-én indultunk el a Balaton "oldalán" fekvő Akarattyára. Nem is sejtettem, hogy a falun a 29-es vonal (egyik nagy kedvencem) is végighalad, ráadásul nem messze található a híres alagút és a mostanság sokat emlegetett löszfal is.

 Maga a nyaralás direkt nem a vasútról szólt volna, de egy "közlekedésőrülttel" ezt nehéz. :)

 Még az előző napokban hallottam az infót, miszerint a 10-es svédacél Kápolnásnyéken anyagol. Ezt bizony meg kellett nézni!

 

 A dolog apró szépséghibája volt, hogya gép csak éjszaka munkálkodott, ezáltal nappali fényben, csak állóhelyzetben mutatta meg magát.

 

 A nyaralás első napjaiban a löszfalat és a környéket próbáltuk megismerni, ezáltal néhány fotó is becsúszott:

 

 Sajnos a gép néha minden ok nélkül lefagy, megáll, és ez általában pont a legjobb helyzetekben fordul elő... így esett, hogy a remot szergejből már csak ennyi látszódott.

 Persze emiatt egész fotózást megismételtem -már nagyobb sikerrel-, de NKH-s barátaink közreműködésével. :@ Úgyhogy ekkor inkább csak a kamerára bízhattam magam, ami kora ellenére még jelenleg is jól szuperál. (ezek a videók majd később lesznek megtekinthetőek)

 

 A megismételt fotótúra, már hosszabb volt: a negyed 11 körüli vonatot az alagútnál vártuk be, míg a 10:52-es, és 11 utánit már a löszfalnál.

 A keddi napon Herendre és környékére látogattunk el, ahol persze a helyi "vasútállomást" is meg kellett nézni. Az idéző jel nem túlzás! Egy igazi magyar állomás, ahol megállt az idő... vonat persze nem jött, de ez megszokott a Dunántúl kisebb forgalmú fő-, és mellékvonalain.

 Csütörtökön (a nyaralás túrarészének végén) Tapolca volt a cél. A múltkori esős idő alatti látogatás után muszáj volt minden újra megnézni. Ezáltal az állomást is...

 Számomra nagyon furcsa volt a rengeteg Bz. A környéken se egy csörgő, se más motorvonat nem várakozott, csak egy eltolható oldalfalú szerelvény.

 Ezen kívül be volt tervezve egy székesfehérvári út is, de azt inkább hanyagoltam... Kárpótlásként hazafelé több fotó is készült.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://knight009.blog.hu/api/trackback/id/tr852166750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása